Bandcoaching

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om in een band te spelen? Bij het Muziek Instituut is het mogelijk om naast je reguliere lessen ook in een band te spelen.

We maken een match op basis van je leeftijd, het instrument dat je speelt, speelniveau en muzieksmaak, zodat je in een band komt te spelen met niet alleen leeftijdsgenoten, maar ook met bandleden die dezelfde muzieksmaak hebben. Hoe leuk is dat!

Wist je dat 

Om muziek te kunnen maken moet je rekening met elkaar houden, letterlijk en figuurlijk goed op elkaar inspelen en goed samen werken. Tijdens muziek maken bundel je dus letterlijk de krachten. Samenwerken en resultaat behalen creëert onderling respect voor elkaar en bevordert onderlinge banden en relaties.

Onderzoek heeft uitgewezen dat samen muziek maken ervoor zorgt dat je beter kunnen schakelen tussen verschillende taken, makkelijker problemen kunnen oplossen en sneller informatie kunnen verwerken. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit ook terug is te zien op school of op de werkvloer.

Samenstelling van een band

Voor een band heb je minimaal 4 bandleden nodig. Een gemiddelde band bestaat uit:

  • 1 drummer
  • 1 basgitarist
  • 1 of 2 gitaristen
  • 1 pianist of keyboard speler
  • 1 of 2 zangers/zangeressen

Maar eigenlijk is elke samenstelling mogelijk om muziek te maken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met 3 akoestische gitaristen en een zanger of zangeres iets prachtigs neer te zetten. 

 

Het teamgevoel

Er is niks zo leuk als samen muziek maken. Je zal ook merken dat je met sprongen vooruit zult gaan op je instrument. Samenspelen is nog effectiever dan alleen spelen, omdat je ook moet luisteren en anticiperen op je bandleden. Dit heb je thuis natuurlijk niet als je met een geluidsfragment meespeelt.

Het is voor een goed teamgevoel belangrijk dat je thuis de liedjes en stukken goed voorbereidt en oefent, én evt. met behulp van je leraar die je privéles geeft. Tijdens de bandcoaching is er geen ruimte voor privéles. Het is een team effort. Het is ook belangrijk dat je er elke repetitie bij bent. Trouw zijn aan je band versterkt het “bandgevoel” en maakt de band leuker én productiever. En wie weet, misschien wordt dit wel je band waarmee je ooit zult doorbreken!

Wanneer?

De bandcoaching vind plaats op wekelijkse of 2 wekelijkse basis, bij voorkeur in de avond vanaf 19:00 uur of 20:00 uur. Een sessie duurt 90 minuten. Hierin heb je als band lekker de tijd om op elkaar ingespeeld te raken. 

Waar?

Wat kost het?

Voor bestaande cursisten

15per les
  • 90 minuten bandcoaching
  • Wekelijks of 2 wekelijks

Voor niet cursisten

1750per les
  • 90 minuten bandcoaching
  • Wekelijks of 2 wekelijks