Drum Instituut Friesland

5 / 5

Drumles in Leeuwarden.
Voor de beginnende en de gevorderde drummer.

Drumles in Leeuwarden

Volg nu drumles in een toffe en inspirerende omgeving. Heb je altijd al drummer willen worden van een band of wil je jouw muzikale talent (verder) ontwikkelen en je favoriete muziek spelen? De drumlessen worden ingedeeld naar een lesstijl die bij jou past. Jij kiest de inhoud, de docent de methode. Je verkeerd in een te gekke community in Leeuwarden waar je ook kennis kunt maken met gitaar- en zangcursisten. Onze docenten zijn professioneel musici en zijn succesvol werkzaam in het muziekcircuit.

Drumles individueel

De individuele lessen van 30 minuten worden op maat gemaakt voor de cursist. Er wordt voor de basis wel uit het boek Real Time Drums gewerkt, maar op het moment dat een cursist verder vordert of al gevorderd bent, is er de mogelijkheid tot specialisatie in een bepaalde stijl. De docent kan dan lesmateriaal opzoeken wat bij jou past!

Drumles duo

Wil je samen met iemand op drumles? Die mogelijkheid is er natuurlijk! Dan gaan we er samen voor zorgen dat er voor beide genoeg te leren is. Samen krijgen we 30 minuten de tijd om te gaan drummen! Goes Here

Gratis proefles

Voor iedereen die wil beginnen met drumles is een proefles gratis en vrijblijvend. Bij de proefles kunnen de docent en jij elkaar leren kennen en kan je aangeven wat je zoekt in de drumles. Dan kunnen we meteen kijken wat we je te bieden hebben!

Beginner

Voor jou gaat het om de basis erin te krijgen! We zullen eerst uit het boek Real Time Drums werken voor de basistechnieken, feeling te krijgen met het instrument en het notenschrift te kunnen lezen. Vervolgens werken we naar je eerste liedje die je gewoon mee kan spelen!

Denk aan liedjes als:

 • Girl – Anouk
 • Pork and beans – Weezer
 • Highway to hell – AC/DC
 • Billie Jean – Michael Jackson

Gevorderd

Bij gevorderde drummers gaan we al iets meer naar de sound kijken. Ook gaan we dan naar een stijl toe waar jij je helemaal te gek bij voelt!

We gaan steeds meer werken aan:

 • Techniek
 • Houding
 • Muzikaliteit
 • Timing
 • Stijl
 • Fills

Vergevorderd

Ook voor de vergevorderde drummer is er genoeg te leren! Want zoals je misschien wel weet ben je als muzikant nooit uitgeleerd! De techniek wordt steeds belangrijker. Op het moment dat je (semi)professioneel wil gaan drummen en echt veel gaat spelen, is de houding en techniek super belangrijk zodat je geen blessures oploopt! Op het moment dat je al een lekkere pot kan drummen kunnen we bezig gaan met je identiteit als drummer. Dan kunnen we aan de slag om je neer te zetten op de muziek markt!

Concreet:

 • Techniek en houding verbeteren
 • Je eigen identiteit als drummer ontdekken
 • Jezelf wegzetten op de markt
 • Demo’s opnemen met film of zonder film

Nu ook op bereikbaar op Whatsapp!

Voor al je vragen of het plannen van een proefles zijn wij ook bereikbaar via Whatsapp! Je hoeft alleen maar op het telefoonnummer te klikken!

ritme

De belangrijkste taak van de drummer is het ritme aangeven en volhouden. Omdat de drummer een centrale rol speelt in de band, besteden we in de les veel aandacht aan het leren van verschillende soorten ritmes en het meespelen met muziek of met medemuzikanten.

samenspel

Bij ons is het mogelijk om in een bandje te spelen met andere cursisten. Als we een match kunnen vinden met cursisten van het Gitaar Instituut en het Zang Instituut kun je samen gaan spelen met anderen.

Fills

Een drum fill is een variatie die je als drummer speelt aan het einde van een ‘muzikale regel’ om aan te geven dat de band naar het volgende stuk gaat. Bijvoorbeeld de overgang van couplet naar refrein.

Techniek

Het is belangrijk dat je leert drummen in de juiste houding en op een ontspannen manier. Je schouders ontspannen en rechtop zitten bijvoorbeeld. Tijdens de les zal hier ook veel aandacht voor zijn.

Webapp

Creëer je eigen ritmes, of oefen bestaande ritmes in onze gestroomlijnde webapp!

Open WebApp

De drumdocenten

We hebben een fantastisch team met ervaren drumdocenten. De muziekdocenten van het Drum Instituut zijn professioneel opgeleid en zijn zelf werkzaam in de muziekindustrie. Zij beschikken niet alleen over de kennis om jou te leren drummen maar ook over de passie die zij over weten te brengen. De coaches nemen hun inspiratie uit hun vakgebied mee de lesruimte in.

Jesse Yntema

Jesse zijn muzikale verhaal is op jonge leeftijd gestart. Op jonge leeftijd speelde hij al bij de drumband in Workum en heeft daar vele nummers, technieken en slagritmes geleerd. Het is algemeen bekend dat het spelen in een drumband ongelofelijk goed is voor je ritme gevoel en samenspel.

Mike van Rijn

Mike is een gepassioneerde muzikant en afgestudeerd aan D’drive afdeling drums. Als uitvoerend muzikant en drummer in vele bandjes neemt hij zijn inspiratie mee de lesruimte in.

Wat leerlingen zeggen.

Onze cursisten aan het woord over de drumlessen.

Ik wilde beginnen met drummen, had al een drumstel staan thuis maar miste de ondersteuning. Bij het Drum Instituut was ik aan het juiste adres.

Peter de Jong

De lessen zijn leuk en professioneel. De ruimtes zijn geluidsdicht dus je kunt echt lekker tekeer gaan met je docent.

Harold de Vries

De lessen zijn ook voor volwassenen zoals ik. De opbouw in de lessen is prettig en de uitleg helder.

Johan Veld

Niet gedacht dat ik drummen zo leuk zou vinden! 2 keer per jaar vind een voorspeeldag plaats waar je ook met andere leerlingen kunt samenspelen.

Mirjam van der Broek

Fijne sfeer, vriendelijke docenten.

Bert Hoeksma