Saxofoonles Leeuwarden

Individueel en groepsles

Er zijn vele lesvormen mogelijk. Het is fijn om individueel les te hebben zodat je kan werken aan jouw ambities. Les in een groep is echter ook geweldig omdat je met anderen kan samenspelen! Om de sax nog specialer te maken kun je het combineren met bijvoorbeeld gitaar! We organiseren ook “heterogene” combo lessen waarin we bijvoorbeeld met accordeon en gitaar cursisten samen gaan spelen.

Voor beginners en gevorderden

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners gevorderden. Wil je de basis technieken onder de knie krijgen of je voorbereiden op het conservatorium?

Saxofoonles Leeuwarden. Gratis proefles

Les in diverse stijlen

De saxofoon kan in allerlei stijlen worden toegepast. De sax hoor je terug in de pop en in de jazz, maar ook in klassieke muziek. Wij volgen de leidraad van populaire muziek. Dit is grofweg onder te verdelen in pop, jazz en klassiek – Afhangend van jouw behoeftes

VOLG NU LES OP SAXOFOON IN LEEUWARDEN!

Op de Hemrik in Leeuwarden kun je saxofoonlessen volgen van Tim de Vries. De saxofoon is een karakteristiek en ontzettend veelzijdig instrument. Het wordt door de jaren heen een populairder instrument! Want de saxofoon wordt ook in de hedendaagse muziek veel gebruikt, zelfs bij dancemuziek. Het wordt beschouwd als de kers op de taart, “de” toevoeging in popmuziek en als “het ideale melodie-instrument” voor Jazzmuziek. Kortom: een instrument voor ouderwetse  en hedendaagse muziek.

WAT KUN JE LEREN TIJDENS DE SAXOFOONLESSEN OP DE HEMRIK?

Je kunt bij de saxofoonlessen van Tim de Vries verschillende stijlen van muziek leren. Namelijk: Jazz, pop, klassiek, blues en Dance. Hierbij is natuurlijk ook een goede basis nodig. Dit houdt in: Een goede techniek, een goed vocabulaire en repertoire en vaardigheden. Je leert een goede theoretische kennis en een goed gehoor op te bouwen. Je leert om te samenwerken met andere muzikanten. Uniek: Tim de Vries is sinds kort ook bezig als DJ en leert je ook samenwerking tussen muzikanten en Dj’s. Tim helpt je graag naar het conservatorium maar maakt ook een goede hobby-muzikant van jou. Die keuze ligt bij jou!

Les op diverse Saxofoons

Er bestaan verschillende soorten saxofoons. Op vrijwel de bekendste varianten worden les gegeven. Dit zijn: Sopraan, Alt, Tenor en Baritonsaxofoon. Deze soorten hebben allen een uniek geluid.  Tim geeft dus op alle 4 de saxofoons les.

Gratis Proefles

De saxofoonlessen beginnen altijd met een gratis proefles / kennismakingsles met de docent. Hierbij geeft docent Tim aan wat de mogelijkheden zijn qua lesaanbod en de te behalen doelen, maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw muzikale voorkeur en naar wat je precies verwacht van de lessen. Tijdens deze proefles wordt dus bekeken hoe eventuele vervolglessen kunnen worden ingevuld. Hoewel dit per persoon verschilt proberen we hieronder aan te geven hoe de lessen eruit zouden kunnen gaan zien. Het belangrijkste vinden wij: Plezier staat voorop!

 Over de docent

Tim de Vries is een jonge virtuose saxofonist die zich heel erg veelzijdig weet neer te zetten. Geïnspireerd door het geluid van de bekende jazzsaxofonist Sonny Rollins besloot hij dit te doen en hiermee verder te gaan. Hij speelt naast saxofoon ook klarinet, basklarinet en dwarsfluit. Hij studeerde op de muziekschool Parnas te Leeuwarden en heeft daar 9 jaar les gehad van saxofonist Anne Zwaga. Hierna nog 4 jaar bij Kees Romers. Na deze muziekschool studeerde hij op het Friesland College afdeling D´drive artiest muziek. Dit gebruikte hij als tussen opleiding om naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen te gaan waar hij nu in zijn 3e jaar bezig is. Hij krijgt hier les o.a. van Miguel Martinez en Jan Schoenmaker. Dit heeft hij gedaan omdat hij jazzmuziek heel fascinerend vind en, om de vrije maar doch swingende stijl die naar voren komt te evenaren. Hij heeft ondertussen opgetreden met het groot Parnasorkest, Noordpoolorkest, het jong Metropoleorkest en met Bigband Que onder begeleiding van Willem Aukema. Hij beheerst veel verschillende soorten stijlen muziek zoals Jazz, Rock, Pop maar ook Dance en House-muziek. Hij heeft met Dj’s gespeeld o.a. Judokampioen Dennis van der Geest en Faya Laurens (bekend van Goede Tijden Slechte Tijden.)Momenteel speelt hij in twee jazzbands o.a. Zuppa en T.monkeys. Ook werkt hij nog aan een nieuw project met Dj Larry Cook selected. Ook met deze dj varieert hij van verschillende muziekstijlen in één show. Van jaren 60 muziek t/m de moderne Housemuziek. Naast het optreden geeft Tim ook nog saxofoonles aan particulieren en valt af en toe in op de muziekschool in Sneek.

Saxofoonles individueel

20Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Jaarprijs wekelijks €740,-
 • Jaarprijs 2 wekelijks €370,-

Saxofoonles duo tot 21 jaar

12,50Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €500,- p.p.

Saxofoonles duo vanaf 21 jaar

16,50Per les
 • 45 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €660,- p.p.

Kom vrijblijvend langs voor een kennismaking, versgemalen koffie en een gratis proefles

Maak een afspraak