Individueel en groepsles

Er zijn vele lesvormen mogelijk. Het is fijn om individueel les te hebben zodat je kan werken aan jouw ambities. Les in een groep is mogelijk als deze zich als zodanig aanmelden of wij een matchende leerling reeds op les hebben.

Les in diverse muziekstijlen

De dwarsfluit hoor je vooral in klassieke muziek terug, maar dwarsfluit is ook een heel divers instrument. Vooral de laatste jaren wordt het meer toegepast in lichte muziek als jazz en popmuziek.

Voor jong en oud, beginnend en gevorderd.

Iedereen kan Dwarsfluit leren spelen. Hoe jong of oud je ook bent en van wat voor muziek je ook houdt, het Muziek instituut heeft voor iedereen een passend lesprogramma.

VOLG NU LES OP DWARSFLUIT IN LEEUWARDEN!

De dwarsfluit hoor je vooral in klassieke muziek terug! Een bekende dwarsfluitiste uit Nederland is Berdien Stenberg en heeft in 1983 een arrangement van het nummer “Rondo Russo” uitgebracht van Saverio Mercadante. Het is een mooie toevoeging aan het orkest, en mag tijdens de kerstdagen ook zeker niet ontbreken. Ook geschikt als solo-instrument. Tegenwoordig wordt het instrument ook gebruikt voor lichte muziek. Als je in een “bigband” wilt spelen dan krijgen de twee altsaxofonisten soms een bijrol als dwarsfluittist om het geluid in de saxofoonsectie aan te vullen. Wereldmuziek past de fluit perfect in!

WAT KUN JE LEREN TIJDENS DE DWARSFLUITLESSEN?

Je kunt leren om leuke klassieke stukken te spelen. Met name Baroque voor een goede samenspel! Lichte muziek en jazz improvisatie komt ook aan bod. Hoe mooi lijkt het om een te gekke improvisatie op dwarsfluit te spelen? Dat is toch wel uniek!

Gratis Proefles

De dwarsfluitlessen beginnen altijd met een gratis proefles / kennismakingsles met de docent. Hierbij geeft docent Tim aan wat de mogelijkheden zijn qua lesaanbod en de te behalen doelen, maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw muzikale voorkeur en naar wat je precies verwacht van de lessen. Tijdens deze proefles wordt dus bekeken hoe eventuele vervolglessen kunnen worden ingevuld. Hoewel dit per persoon verschilt proberen we hieronder aan te geven hoe de lessen eruit zouden kunnen gaan zien. Het belangrijkste vinden wij: Plezier staat voorop!

 Over de docent

Tim de Vries is een jonge virtuose saxofonist die zich heel erg veelzijdig weet neer te zetten. Geïnspireerd door het geluid van de bekende jazzsaxofonist Sonny Rollins besloot hij dit te doen en hiermee verder te gaan. Hij speelt naast saxofoon ook klarinet, basklarinet en dwarsfluit. Hij studeerde op de muziekschool Parnas te Leeuwarden en heeft daar 9 jaar les gehad van saxofonist Anne Zwaga. Hierna nog 4 jaar bij Kees Romers. Na deze muziekschool studeerde hij op het Friesland College afdeling D´drive artiest muziek. Dit gebruikte hij als tussen opleiding om naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen te gaan waar hij nu in zijn 3e jaar bezig is. Hij krijgt hier les o.a. van Miguel Martinez en Jan Schoenmaker. Dit heeft hij gedaan omdat hij jazzmuziek heel fascinerend vind en, om de vrije maar doch swingende stijl die naar voren komt te evenaren. Hij heeft ondertussen opgetreden met het groot Parnasorkest, Noordpoolorkest, het jong Metropoleorkest en met Bigband Que onder begeleiding van Willem Aukema. Hij beheerst veel verschillende soorten stijlen muziek zoals Jazz, Rock, Pop maar ook Dance en House-muziek. Hij heeft met Dj’s gespeeld o.a. Judokampioen Dennis van der Geest en Faya Laurens (bekend van Goede Tijden Slechte Tijden.)Momenteel speelt hij in twee jazzbands o.a. Zuppa en T.monkeys. Ook werkt hij nog aan een nieuw project met Dj Larry Cook selected. Ook met deze dj varieert hij van verschillende muziekstijlen in één show. Van jaren 60 muziek t/m de moderne Housemuziek. Naast het optreden geeft Tim ook nog saxofoonles aan particulieren en valt af en toe in op de muziekschool in Sneek.

Dwarsfluitles individueel

20Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Jaarprijs wekelijks €740,-
 • Jaarprijs 2 wekelijks €370,-

Dwarsfluitles duo tot 21 jaar

12,50Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €500,- p.p.

Dwarsfluitles duo vanaf 21 jaar

16,50Per les
 • 45 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €660,- p.p.

Kom vrijblijvend langs voor een kennismaking, versgemalen koffie en een gratis proefles

Maak een afspraak